Het creëren van een visuele reis door het hoofdkantoor van Vitens

Ontwerpen van vijf verdiepingen met verhaallijnen. Het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle verdiende een eyecatcher die toegankelijk voor iedereen moest zijn. Smel bedacht een ruimtelijke identiteit door alle kernactiviteiten in het gebouw zichtbaar te maken.
1 / 4

Vijf verdiepingen storytelling


In het nieuwe hoofdkantoor waren vijf enorme wanden op verschillende verdiepingen gereserveerd waarop een speciaal kunstwerk mocht komen. In opdracht van Vitens vroeg Meng custom content ons te helpen om een uniek concept te bedenken. We daagden onszelf uit om in het hele gebouw een doorlopende verhaallijn te maken. Begane grond, verdieping 1-3 en souterrain hebben allemaal eigen afdelingen met verschillende activiteiten. Middels passende thema’s loop je langs het laboratorium tot de monteurs in de buitendienst.
1 / 2

Doordachte vormentaal


De lange wanden hebben allemaal een eigen ontwerp waarbij de vormentaal als druppels en zeshoekige vensters met foto’s te zien zijn. Tussen de foto’s zijn facts & figures gelardeerd. Themakleuren zijn blauw en koper bruin wat staat voor water, aarde en koperen leidingen. Voor personeel en bezoekers hebben we een gedrukte variant als vouwposter gemaakt waarin de corporate story te zien zijn.
Klant
Meng.
Vitens
Website
www.vitens.nl
Samenwerkingen
Tekst:
Meng.

Fotografie interieur:
Studio Groen+Schild
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to generate visit statistics.