Een visionair concept creëren voor hoop

Integraal communicatie concept voor Nederlands grootste benefiet fotoveiling. De YiP Art Fotoveiling wordt om de 2 jaar gehouden waarbij meer dan 80 kunstwerken van zowel gerenommeerde fotografen als aanstormend talent worden geveild door Christies. De opbrengst gaat naar de creatieve en sportieve programma's van Young in Prison (YiP) wereldwijd.

Verbindende vormentaal


YiP is een internationale NGO en draagt bij aan de positieve resocialisatie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Een doel is het aanmoedigen om jongeren verbeeldingskracht te laten gebruiken. We bedachten voor een nieuwe identiteit drie thema’s ‘Window to a better world’, ‘Diamonds in the rough’ en ‘Kite up against the wind’. Deze thema’s vertaalden we in een dynamische visuele stijl waarbij een hoekige vorm kan veranderen in een diamant, camera diafragma of vlieger. De vorm komt in alle mogelijke communicatie uitingen terug en werkt als een krachtig verbindend element.

Pro bono


In een periode van zes jaar hebben we pro bono gewerkt voor de YiPart Fotoveiling. Bij de 9e editie hebben we uitgepakt met het ontwerp van een pop-up expositie in het circulair platform CIRCL van ABN aan de zuidas in Amsterdam. De identiteit is uitgerold in diverse series posters, flyers, digitale communicatie en een uitgebreide website.

Klant
Young in Prison
Website
www.younginprison.org
Samenwerking
Fotografie:
Kadir van Lohuizen
Marjolein Spronk

Van ABN CIRCL een museumervaring maken

Pop-up expositie ontwerp voor Nederlands grootste benefiet fotoveiling. Voor de 9e editie van de YiP Art Fotoveiling werd een bijzondere locatie gekozen, ABN CIRCL de creatieve hotspot op de Zuidas Amsterdam. Met een grote print campagne en inzet van diverse externe communicatie hebben we de veiling stevig op de kaart gezet.  

Museale beleving


Hoe krijg je veel potentiële kunstkopers bij elkaar? Ons idee was om de locatie in het financiële district van Amsterdam om te toveren tot een museale bezoekerservaring. CIRCL is een circulair gebouw waarbinnen uitsluitend duurzame materialen worden gebruikt. Een modulair wanden systeem met herbruikbare houten panelen zorgde voor flexibel gebruik van de ruimte en een museaal gevoel. De expositie was drie dagen open en gratis te bezichtigen voordat de veiling plaatsvond.
1 / 6

Pop-up expositie


Christie’s veilde 80 kunstwerken waarbij alle opbrengsten naar de creatieve programma’s van Young in Prison (YiP) wereldwijd gaan. Bij het ontwerpen van de tentoonstelling vonden we wayfinding en een museale uitstraling belangrijk. Om de ruimtelijke identiteit te versterken ontwierpen we een serie vliegers met de YiP vormentaal die als verbindende elementen in de expositie dienden. De vliegers zijn gemaakt naar koreaans kite model waarbij men gelooft dat wanneer de vlieger op grote hoogte is en je het touwtje doorknipt het verleden achter wordt gelaten.


Klant
Young in Prison
Website
www.circl.nl
Samenwerkingen
Locatie:
CIRCL Amsterdam

Fotografie tentoonstelling:
Janiek Dam

Verandering bevorderen door inspiratie en empowerment

Young in Prison is een internationale NGO en draagt bij aan de positieve resocialisatie van ex-gedetineerde jongeren wereldwijd. Een doel is het aanmoedigen om jongeren verbeeldingskracht te laten gebruiken. Wij ontwikkelden de website met een geïntegreerde webshop en donatie tool.

Create to liberate


Wij werden gevraagd door Young in Prison om een integraal communicatieconcept  en nieuwe identiteit te ontwikkelen. Als belangrijk onderdeel werd een website ontworpen wat de activiteiten en succesverhalen laat zien van de internationaal opererende  teams. Speciale features zijn achtergrondverhalen van ambassadeurs en fotografen die de jongeren helpen. De YiP benefiet fotoveiling zorgt voor financiële ondersteuning en heeft binnen de website een prominente plek met een fotoarchief en mogelijkheid om te doneren.

Content driven


De website is content driven waar je kennis maakt met alle activiteiten van Young in Prison wereldwijd. Speciale features als long reads, interactieve wereldkaart, donatie systeem, webshop en een fotoarchief zorgen voor de beste user experience. Met het custom CMS kan zelf de content worden aangepast in een volledig responsive ontwerp.

Klant
Young in Prison
Website
www.younginprison.org
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to generate visit statistics.