Revolutionaire stoffen voor de toekomst

Dyneema (DSM) is het sterkste en lichtste vezel ter wereld en wordt gebruikt om kogels te stoppen en verankeren van booreilanden. Het Dyneema-project is een innovatieprogramma ontwikkeld om het supervezel in stoftoepassingen, kennis te laten maken met gamechangers en innovators op het gebied van mode, sport en lifestyle.

Het Dyneema-project


Wij werden gevraagd door opdrachtgever Super Stories om een integraal communicatieconcept te visualiseren en een nieuwe identiteit te ontwikkelen voor Het Dyneema-project. Als belangrijk onderdeel werd een website ontworpen die succesverhalen laat zien van wereldmerken als Toyota en Nike tot creatieve start-ups die Dyneema in hun producten gebruiken. Speciale features zijn ondersteuning van experts en toegang tot stofsamples waardoor ‘prototypes’ kunnen worden ontwikkeld.

Premium uitstraling


De website heeft een premium uitstraling waarbij longreads en interviews van trailblazers en innovators de boventoon voeren. Videos en een heldere uitleg van het innovatieprogramma maken de website compleet en makkelijk te navigeren.
Klant
Super Stories
Website
www.thedyneemaproject.com

De toekomst van Performance Fabrics ontketend

Integraal communicatie concept voor een revolutionair materiaal. Het Dyneema-project is ontwikkeld om supervezel Dyneema (DSM) kennis te laten maken met een elitegroep van pioniers, gamechangers en innovators op het gebied van mode, sport en lifestyle. Wij werden gevraagd door opdrachtgever Super Stories om een integraal communicatieconcept te visualiseren en een nieuwe identiteit te ontwikkelen.

Van dome tent tot Formule 1


Het Dyneema-project is een innovatieprogramma en kent nauwe samenwerkingen met geselecteerde merken en fabrieken. Van wereldmerken als Nike en Toyota tot start-ups creëren ‘Prototypes’ en nieuwe concepten die de grenzen van prestaties verleggen. Met als doel stofinnovatie onder de aandacht brengen en interesse te wekken bij alle pioniers. 

Identiteit met ‘stealth’ gevoel


Premium - innovatief - performance, vertrekpunten voor de uitstraling van het nieuwe logo voor The Dyneema Project. Zwartwit en een ‘stealth’ gevoel (under the radar). Als basis hebben we de blauwe diamant uit het Dyneema logo geadopteerd en vertaald naar een lijn versie. Voor de de naam hebben we letters gekozen met scherpe hoeken, futuristisch en innovatief. Het logo is ontworpen in een staand en liggend formaat waardoor het multi-functioneel kan worden ingezet. De identiteit hebben we uitgerold naar onder meer website, retail magazine, advertenties en POS materiaal.
1 / 4
1 / 5
Klant
Super Stories
Website
www.thedyneemaproject.com
Samenwerkingen
Foto's Desert Wolves:
El Solitario

Kracht herdefiniëren voorbij grenzen

Het Dyneema-project is ontwikkeld om supervezel Dyneema (DSM) in stoftoepassingen, kennis te laten maken met een elitegroep van pioniers, gamechangers en innovators op het gebied van mode, sport en lifestyle. Wij werden gevraagd door opdrachtgever Super Stories om een B2B retail magazine te ontwerpen als onderdeel van een integraal communicatieconcept.
1 / 7

Kogelwerend maatpak


In de wereld van supersterke synthetische vezels is Dyneema koning. Dit revolutionaire materiaal is geschikt voor extreme toepassingen zoals het verankeren van booreilanden. Industrieel vernuft is echter één ding, echte outside the box innovatie een ander. Dit is meestal het domein van creatieve start-ups, pioniers die onder de bedrijfsradar opereren. Hun Dyneema-toepassingen in stoffen, variëren van kogelwerende maatpakken tot kajaks en motorkleding.
1 / 6

Visueel prikkelend


De combinatie van gedurfde fotografie en redactionele vormgeving maakt het magazine ontwerp leesbaar en visueel aantrekkelijk. Trailblazers magazine deelt verhalen van koplopers op het gebied van innovatieve stoffen en is een platform van samenwerkingen tussen baanbrekende merken en fabrieken. Twee keer per jaar uitgegeven door DSM.
Klant
Super Stories
Website
www.thedyneemaproject.com
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to generate visit statistics.