Architecturale Identiteit met een spel van lijnen en vormen

Identiteit en branding concept voor een gerenommeerd Nederlands architectenbureau. Slangen + Koenis (S + K) is een architectenbureau gespecialiseerd op het gebied van publieksvoorzieningen en zwem- en sportaccommodaties in het bijzonder. Kenmerken in de projecten zijn rauwe expressie, materialisatie en transparantie.

Plusteken als verbinding


Smel werd gevraagd door Koppert + Koenis architecten om een nieuwe merkidentiteit te ontwikkelen. Uitdaging was om een visuele link te leggen tussen Koppert + Koenis architecten, Makks procesmanagement en de K + K Groep. We wilden een dualistische merkstructuur in eenvoud maken met één herkenbaar terugkomend stijlelement.  Zo kwamen we op het idee van verbinding en meerwaarde in de vorm van het plusteken. In de uitvoering van de identiteit is het font DIN aangepast en voeren 3 heldere kleuren de boventoon. Om de identiteit dynamischer te maken hebben we karakteristieke sportbelijning aan de merkstijl toegevoegd.
1 / 6
1 / 7

Combinatie luxe en edgy uitstraling


Inmiddels heet het architectenbureau Slangen + Koenis (S+K) en is uitgegroeid tot  een internationaal opererende organisatie met 28 experts. Er zijn diverse communicatiemiddelen gemaakt als portfolio's, corporate huisstijl en een website. Geliefde materialen zijn gebruikt als karton met zeefdruk maar ook relief inkt voor de logo's op briefpapier en vistekaartjes.
Klant
Slangen + Koenis (S+K) architecten
website
slangenkoenis.com
Samenwerkingen
Foto: Klaipėda, Lithuania, Norbert Tukaj
By continuing to browse this site, you agree to the use of cookies to generate visit statistics.